5 saker du kan vinka adjö till som småbarnsförälder

1. Sovmorgon

Barn vaknar alltid före dig. Oavsett vilken tid du nattade dem. Det finns en biologisk väckarklocka inbyggd i deras små kranier som allt som oftast även uppsöker din allra djupaste sömn för att sedan kunna rubba den.

2. Myskväll

Okej. Barnen somnade redan vid 19. Du skyndar dig att röja upp i köket, plocka upp leksaker som ligger utspridda i hela huset, hänga upp tvätten som legat kvar i maskin sedan lunch, vika tvätten som självklart hänger kvar på linan sedan gårdagen, packar skötväskan, ser över dagisväskan. Nu är du lite hungrig. Du förbereder en ostmacka med varm choklad, väljer ut en film och slår dig ned i soffan. Filmen går igång. Wääääh. Första ungen vaknar. Wäääh andra ungen vaknar. Du somnar sittandes i stolen bredvid spjälsängen.

3. Egentid

Glöm det. Din egentid är när far -och morföräldrar spontant stjäl dina ungar över natten. Det händer sällan, men när det väl gör det är du faktiskt fri… tills barnen blir återlämnade.

4. Datorspel

Nej nej nej. Det. Går. Inte.

5. Dina vänner

Till en början går det jättebra att umgås med föräldrar. Det handlar om att man inte än vant sig vid föräldrarollen. Efter ett tag isolerar man sig mer och mer för att sedan till slut enbart umgås med människor som har barnsäkrat sina hem genom att plocka bort prydnader, tillåta kladd och vara beredda att offra sina dyra designmöbler till förmån för ungarnas glädjeyra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s