Hur vaknar du?

Jag är nästan naken. Nej vänta. En bastkjol täcker mina ädlare delar men lämnar öppet mål baktill. Det är svårt att se utan en spegel men nog har jag fått ett insektsbett? Jag ser mig omkring och konstaterar att jag befinner mig i en djungel. Det är varmt och blött samtidigt ungefär som att det regnade solstrålar på min mansfeta kropp. Det prasslar bland de grönbeklädda träden och fram kliver en inföding. Han är fredlig och spelar charader med ett spjut till redskap. Alla vet att det är förbjudet med redskap i regelrätt charader. Men det här är uppenbarligen en lokal version.
Jag lyckas avläsa en inbjudan till hans by och hoppar upp på hans rygg så att han kan föra mig till människobyn. Genom vattendrag joggar han med lätt fot och spjutar bort alla farliga djur längs vägen. Vi färdas i tre fullmånar och fyra solar innan vi anländer till festen.
Det är kräftskiva i byn och hövdingen förklarar på klanderfri skånska att man saknar en trummis för att kunna genomföra kvällens huvudnummer, vilket givetvis är ett schlager-medley. Han frågar mig om mina tre bästa personliga egenskaper och om jag har några inövade trumsolon för snabbaudition.
Jag har aldrig spelat trummor i hela mitt liv, så jag svarar ja.

Jag får ett notställ, dubbla fotpedaler och en stor bongotrumma gjord av kattskinn. Efter kort betänketid börjar jag arrangera ett stycke musikhistoria i min skalle och ser guldbiljetten i periferin fladdra ur hövdingens behandskade hand. Hårt och bestämt öppnar jag med ett dunk.

Dunk. Dunk. Dunk. Dunk. Dunk. Dunk.

Jag tänker olika rytmer men mina handflator spelar bara samma monotona dunk. Dunk. Dunk. Dunk.

Jag vaknar ur min dröm av att ungen ligger på tvärsan och sparkar hälen i skallen på mig. Man måste bara älska dagarna man får den kroppshalvan på sin sida. Annars är det öron-näsa-hals-mottagning med barnfingrar som verkar nå precis hur långt in som helst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s