Jägare fångar haren

Det är nya tider nu, blev jag varse om efter ett besök på Öppna Förskolan. Vid sångstunden kände jag mig obekväm med alla nya sånger jag aldrig hört. Kalla mig konservativ men gamla sånger äro bäst. När det äntligen kom ett gammalt hederligt ”Bä bä vita lamm” tog jag i för fulla muggar för att visa att jag minsann kan en hel del visor jag med. Detta applåderas av övrig publik och uppmuntrades inför nästa alster:

I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut
Haren skuttar fram så fort, knackar på dess port
Hjälp, ack
Hjälp, ack
Hjälp du mig …..

Här klämmer jag i från tårna och formligen skriker ut, medan jag tar lillpojkens händer och formar ett gevär, varefter vi siktar på alla de andra barnen ett efter ett:

ANNARS SKJUTER JÄGAR’N MIG!

….. Tyst. Det är helt tyst. I säkert 5 sekunder ligger tystnaden över sångstunden, tills någon påpekar att ”Nej, så sjunger vi ju inte”. Det är nya tider nu. Häng med pappa!

 

Opp-och-ned, ner-och-opp
Jägare har förvandlats till vapenvägrande palsternacksbefriande som antingen kramar, fångar eller framkallar nederbörd (?) vid syn av vilt. Nog blev jag förvånad över den drastiska svängningen i sången om en tomte som räddar en hare från en jagande människa till att rädda denne hare från en djurrättsaktivist.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s