5 anledningar till att du får stressa till dagis

1. Tidsoptimisten

Klockan ringer. Du sätter dig hastigt i sängen och lyssnar av omgivningen. Det är tyst i huset. Så klart att snuttepluttarna ska få sova bara nååågra minuter till. Du inser efter en tids vila att du bara har en kvart på dig att väcka, byta blöja, göra frukost, äta frukosten, tvätta ungarna, borsta tänderna, klä på ungarna och städa av köket. 

Det slutar med att du tar en unge under varsin arm, joggar ut till bilen. Struntar i att skrapa rutorna och hoppas på att få en glugg innan första korsning. I bilen slänger du bak två frysta pan-pizzor, eller som du så fyndigt kom på: glass-pizzor. Gnuggar munnarna gåendes från parkeringen och byter kläderna vid skostället med extrakläderna i dagisryggsäcken.

2. Mysfrukosten

Idag ska bli en sån där härlig dag då hela familjen gemensamt rostar bröd och läser morgontidningen i lugn och ro. Du har bestämt scenariot utefter diverse tv-program som målat upp drömfamiljebilden i ditt huvud. 

Du inser snart att drömmar sällan blir verklighet. Med ost och smör i håret får du torka den utspillda mjölken på golvet med pappersbitar att du lyckats rädda från tidningen. Samtidigt brister alla ut i gråt och kräver ny frukost. Efter en dubbelfrukost inser du att klockan är över lämning och går tillbaka till punkt 1. 
3. Sakletaren

Ok! Allt har flutit på idag. Ungarna är nästan klara. Vi hinner till och med lite tvättande innan det är dags att bege sig. I lugn och ro förbereder du avresa och tillkallas barnen när klockan är dags. 

Var är skorna? En känsla av osäkerhet infinner sig. Kanske ligger de kvar i groventren. Nej. Inte där. PANIK! 

15 minuter senare utbrister ena barnet att han har stoppat ner skorna i dagisväskan. Han har vetat hela tiden. 

Fort till punkt 1.

4. Försovaren
Du har varit uppe i omgångar hela natten och när klockan ringer anser du dig ha ett antal flextimmar att nyttja till din fördel, så du stänger av alarmet. 

När du sedan vaknar av en stilla tystnad i ser du att tiden har vridits fram till lunch och det är för sent att lämna på dagis. Det är redan dags för hämtning. 

Dina barn? Mätta, nybadade och fullt påklädda avnjuter dem i stillhet ett avsnitt NinjaGO på Netflix. De har inte noterat din frånvaro. 

5. Virrpannan

Upp med ett ryck. Ordna allt som ordnas skall och skjuts in i bilen. Jämnt men högt tempo hela vägen till dagis parkering. In genom entrén och börjar packa upp dagens extrakläder. Vid hejdåkramen inser du att du har glömt något. Ungen ligger och sover hemma. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s