Att välja namn

Att välja namn på sina barn är fruktansvärt svårt. Man har ofta personliga kopplingar till olika namn och oavsett hur fint det må låta så kommer du att associera namnet med den där alkoholiserade gubben på parkbänken, någon muppig gammal klasskamrat eller din oh-så-jobbiga klassföreståndares första barnbarn som hon matat dig med anekdoter om.

Ännu svårare blir det när du har flera barn. Om ni redan lyckats komma på det finaste namnet ni kan tänka er, som inte väcker osunda associationer, så ska ni till att välja ut även det näst finaste. Så vilket namn placerar ni som nummer två, tre och fyra på listan?

Vi hade tur i våra namnvalsprocesser. Första gången gjorde vi en varsin lista och satte oss att jämföra. Det visade sig att vi båda hade placerat Filip i topp. Maltes namn var ett hot från min sida. Annars skulle jag tvinga fram en Kurt.

Kanske vore det enklare att bara avvakta och låta tilltalsnamnen komma naturligt efter vad man kommer att kalla dem mest.

Isåfall skulle mina barn heta Nej och Sluta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s