Taekwondo och plånböcker

Idag gjorde Filip sin första hela Taekwondo-träning för Tomas på Team-East. Han tyckte verkligen att det var roligt och demonstrerade sina nya färdigheter hela vägen till bilen. Det är en alldeles utmärkt kampsport för små barn i och med att det är så mycket fokus på koordination, smidighet och tålamod. Det är också ganska disciplinärt i jämförelse med andra idrotter, vilket kan vara till fördel om man har barn begåvade med stark vilja. Leker gör man utanför träningstid, även om lekar så klart ingår i träningen. Man flamsar inte, pillar inte på varandra eller på redskap i lokalen och man håller snattran under genomgång.

Vi kommer att fortsätta gå dit varje måndag och kombinera med Born2Move på lördagar. Born2Move är en slags dansgymnastik i samarbete med det lokala gymmet där man övar in en serie rörelser till pedagogisk musik och sedan framför ett nummer för föräldrarna vid kursens slut. Filip har redan gått en termin och fullkomligt älskade det så det blev en given fortsättning. Det känns som att han behöver mer fritidsaktiviteter än andra barn. Han ogillar att leka själv och dagistimmarna är få. Man märker på hans humör när han inte har blivit tillräckligt fysiskt stimulerad.

 

På vägen hem från träningen hittade vi en plånbok på marken. Här fick jag ett fint tillfälle att uppfostra min son (och min sambo, som tänkte knycka den) i hur man beter sig under sådana omständigheter. Vi öppnade plånboken. Där låg ett gymkort, ~ 500kr i kontanter, ett gäng medlemskort och ett ID-kort. Vi gick in på Hitta.se och sökte på namnet, fick upp ett telefonnummer och ringde. Tyvärr svarade ingen. Då åkte vi till polisstationen och lämnade plånboken i sin helhet. Senare på kvällen när jag nattade Filip så ringde telefonen. Plånboksägaren hade ingen aning om att den var borttappad men blev väldigt glad och tacksam över vårt agerande. Han frågade om vi ville ha någon form av hittelön, vilket vi avböjde och önskade sedan en trevlig kväll.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s