Drömmen om att vara superfarsa

Alla har vi olika erfarenheter. Vi är formade av våra omgivningar i mångt och mycket, men kanske främst formade av våra egna föräldrar. Det finns så oändligt många situationer där jag kan förvandla mig själv till barn och uppleva händelsen, känslan eller intrycket ur ett barnperspektiv. Jag minns så långt tillbaka att jag ibland undrar om jag någonsin vuxit ur min barndom. Det yttrar sig i hur jag fullkomligt lyser i själen av att få beröm eller en klapp på axeln. 90% av allt beröm man får i livet, fås mellan 0-7 års ålder. Kanske är det en parameter att beakta i sammanhanget. Det gäller givetvis ett genuint beröm. För liksom barn tar jag inte åt mig när jag inte själv kan rättfärdiga berömmet. Då åker istället taggarna fram och jag börjar analysera människan och dess intentioner.

Hursomhelst tänker jag ofta och mycket. Det kan vara under toabesöket, bilfärden eller i sängen på kvällen. Faktiskt är det just efter nattning det kommer. Ångestkänslorna. Jag tror, och hoppas, att alla småbarnsföräldrar känner igen sig i beskrivningen av att först göra allt för att få sina barn att somna, för att sedan ångra nattningen och önska att de slog upp ögonen ett tag till igen. Man undrar hur dagen upplevdes ur barnets synvinkel. ”Hann vi leka tillräckligt idag?”, ”Varför blev jag så arg för att han välte ut soporna”, ”Delade jag min tid lika mellan ungarna idag?”.

Frågorna är många och svaren är få. Jag vill ändå ge mig själv och alla andra föräldrar, som har samma tankegångar, beröm för att ens reflektera över sitt föräldraskap. Man gör inte alltid rätt, långt ifrån. Man kanske till och med gör varenda fel i boken. Men så länge man försöker, så kan man aldrig misslyckas.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Drömmen om att vara superfarsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s