5 saker du saknar från tiden innan du hade barn

1. Handla i lugn och ro

Det här är många föräldrars våta dröm. Ren själavandring i matbutiken utan gråtande barn som plockar fel varor, välter hela hyllor eller ska springa i förväg med kundvagnen. Tänk att få drömma sig bort bland varuhyllorna och fundera ut nya maträtter. För att inte tala om packningen. Att slippa springa fram och tillbaka för att rädda liv när ungen ska ”hjälpa till” och inte inser faran i att balansera på den lilla packningsytan. Dessutom får du plats med kassarna i vagnen och slipper tjatet om att åka 5-kronors-helikoptern på vägen ut.

2. Tid för ingenting

Tänk att komma  hem från jobbet och gå rakt in i ingenting. Du väljer själv hur din dag ska se ut. Och du gör… Ingenting. Många av oss spenderade tonåren på detta vis och kan således drömma tillbaka till en svunnen tid innan allt var schemalagt. Från första blöjbytet till sista vällingflaskan.

3. Att komma iväg

Tänk att bestämma sig för att gå ut och sedan bara kliva ut genom dörren. Alltså på riktigt, bara rakt ut. Ingen måste kissa först, ingen måste leta kläder först, ingen behöver hjälp med att klä på sig, packa skötväska, hitta nappjäveln, koppla om bilbarnstolen eller något. Jag upprepar: Du kliver bara ut.

4. Din egen barndom

Visst vore det väl härligt om man kunde få leva som sina barn? ”Här har ni lite kladd i nya skinnsoffan” ”Vadå mina fingerfläckar gör tv-skärmen suddig?”

Tänk att bara spatsera omkring med dina egna personliga betjänter som lyder minsta vink, hämtar saker fastän du är väldigt ospecifik i din formulering och slutligen torkar dig i röven.

5. Ekonomin

Visst minns man tiden då man kunde gå och spontanköpa en ny säng, ringa efter hemkörd pizza och åka utomlands. Vårt ekonomiska system är nuförtiden uppbyggt på lagen om vem som har slut på kontot, varpå den andra swishar en så liten summa det bara går.

 

Annonser

12 reaktioner på ”5 saker du saknar från tiden innan du hade barn

 1. Det är SÅ skönt att kunna handla själv. Dock kan det ju kännas lyxigt att klicka hem mat via nätet och använda sig av hemkörning. Och apropå det där med att schemalägga saker, jag kommer ihåg när jag under en period till och med trodde att schemalägga intimt umgänge med maken skulle få oss att komma ihåg att vi var ett par trots två små barn, kan ju säga att det fungerade sådär… Ha ha!

  Gilla

 2. Om man är tvungen att använda ordet tvinga så säger jag bara en sak – lycka till med det, you’re gonna need it! *asgarv*
  P.S. Bifogar en checklista med lockbeten:
  1) Prosecco
  2) Tända ljus
  3) Barry White/Tom Jones musik i bakgrunden
  4) Har du checkat av din egen hygien? Allt i sin ordning? Let’s go!

  Snälla återkom med feedback på listan *gråter av skratt*

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s