Mitt behov av organisering

Efter en längre tids frånvaro, på grund av jobb, kom jag tillbaka för att på heltid basa över vår bostad. Det var till en början svårt att ”komma in i hemmet” och jag fick slita mitt hår varje dag på grund av att jag inte hittade något eller för den delen inte visste var jag skulle placera det jag, mot förmodan, faktiskt hittade.

Det innebar i förlängningen att alla projekt jag påbörjade blev svåra att slutföra, vilket lämnade hemmet i total kaos. Min Psykolog Gunnar menade på att det var min personlighet. Jag skulle helt enkelt sänka kraven och varsko omgivningen om den försenade byggtiden.  Men jag har gått till grunden med problemet.

Efter en ensidig diskussion med Linda (Som alltid maler jag på tills hon kapitulerar) kom jag fram till att jag spenderar halva min vakna tid till att leta. Eller åka och köpa nya saker. Vem mer känner sig skyldig? Jag kan slå vad om att du som läser har flera uppsättningar hylsnycklar, träskruv och tumstockar. Någonstans. Sist jag skulle skruva upp en hylla hittade jag inte en stjärnmejsel. Trots att jag VET att jag har minst 10 stycken. Någonstans.

Det var här jag bestämde mig. Jag skulle aldrig behöva leta igen. Sakta men säkert håller jag nu på att förvandla vårt hem till en organiserad arbetsplats där var sak har sin egen designerade plats och allt är uppmärkt. När jag pluggade till byggproduktionsledare hade vi en del kurser som innehöll LEAN. Det är optimalt för hemmet. Jag sparar så otroligt mycket tid och pengar på att se hushållsarbetet som ett vanligt jobb.

Jag är långt ifrån klar med mitt mål men märker redan hur mycket mer tid jag har för barnen. Därför kommer bloggen framöver att få en ny kategori där jag delar med mig av mina lösningar. Ni läsare får då gärna komma med förslag till förbättringar så att mitt liv kan flyta ännu bättre.

 

Jag följer en blogg som heter Förvaringsdrottningen och för en nyinvigd som jag så är det så nära bibeln man kan komma inom organisering och struktur. Hon har även skrivit en bok som finns länkad på sidan. Besök den vetja!

 

Annonser

9 reaktioner på ”Mitt behov av organisering

 1. Jag önskar jag kunde säga att här har var sak sin plats, men icke… Jag är van vid att man ska kunna hitta saker i kolmörkret om det är så, medans han jag delar hem med lägger/ställer saker där det finns plats… Fast mina verktyg hittar jag 😊

  Gilla

 2. Jag gillar också när var sak är på sin plats…..men just i verktygslådan är det faktiskt ganska oorganiserat här hemma hos oss 😀
  Ha en bra dag!

  Gilla

 3. Det var ju helt underbart att läsa det här inlägget! För det första – du har insikt, som du förmedlar på att väldigt bra sätt. För det andra – du har bestämt dig att göra något åt det. Och så gillar du min blogg – det värmde i hjärtat:) Stort lycka till med din organisering framöver. Häng gärna på ”Ett uppdrag per vecka”, så kommer du automatiskt att rensa hemmet bit för bit och komma tillrätta med:)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s