Kan gravida kvinnor klappas på magen?

Ja, vad gäller egentligen? Vi som bara inte kan låta bli att känna lite på andra människor blir förnärmade och faktiskt aningen kränkta när den blivande mamman tillrättavisar våra nyfikna fingrar. Förstår inte du som blivande mor vilket mirakel som ligger och jäser därinne? Det kan rent av vara Jesus själv som lågtempereras till mänsklig perfektion i din bakugn. Därför bör du låta oss inspektera din kropp ostört. Vi lovar att vi inte känner oss ett dugg obekväma inför det faktum att du har kroppsförändringar du inte alla dagar trivs med, känner att ditt barn och krypin är en privat zon eller att du ler sådär ansträngt och avvisande. Det är bara naturligt för oss att inkräkta på ditt privatliv och vi känner inte mer skam i kroppen oavsett vad vi klämmer på. Men vad är det då som gör att vi inte kan låta bli?

I vissa fall bara måste vi känna, för att vi själva har gått igenom samma procedur. Kanske saknar vi själva känslan av att bli berörda på känsliga ställen av främlingar. Det skulle i så fall också förklara vår fetisch för att blänga när det vankas amning. När brösten åker fram hoppar vi gärna än närmre för att riktigt kunna inspektera förfarandet och eventuellt bidra med ett tekniskt tips eller kanske bara klämma lite för den goda sakens skull. En sorts vänskaplig mammografi praktiserad i all välmening av en främling till en annan.

Jag vill också hävda att vi klåfingriga integritetskränkande avskrap till människor lika gärna skulle kunna erbjuda vår medverkan på toalettbesök, klämma främlingars finnar och provsmaka såser på restaurang genom att doppa våra snuskiga fingrar i skålen. Rent tekniskt är det för oss ingen skillnad. Det är också vi som glömmer att tvätta händerna efter toalettbesöken på offentliga gemensamhetsutrymmen och klämmer på alla ICAs frukter innan vi bestämmer oss för inköp.

Kort sagt är vi ett gäng sorgliga människor som saknar all form av social kompetens nödvändig för att medmänniskor ska orka stå ut med vår självupptagenhet och oförmåga att suga in atmosfären som råder. Vi är för evigt dömda till ett liv i utanförskap med en varm avslutning i jordens lägsta boende, där eldar härjar och allt ont härskar. Må vi brinna!

Med ”Vi” syftar jag på ”Ni”.

Annonser

7 reaktioner på ”Kan gravida kvinnor klappas på magen?

  1. Alltså detta var ganska spännande att läsa. Jag funderade för ett par dagar sedan på att skriva ett inlägg om att bli åskådad och tagen på som en allmän egendom. Jag är en av dem som låter människor ta på magen, även om jag knappt känner dem, men innerst inne kokar jag.

    Gilla

  2. Näääee. En främmande människa……då får du betrakta hennes gravida mage, du får tycka det är vackert men du måste motstå viljan att känna på magen. Så håll dina fingrar i styr!
    En människa i bekantskapskretsen får du berätta för hur vackert du tycker det är med den växande magen. En blivande mamma i din nära bekantskapskrets får du säkert känna på hennes gravidmage, men för säkerhets skull – fråga först. Hur skulle du t ex reagera då du är ute med ditt nyfödda barn i barnvagn, och promenerar, och någon främling helt plötsligt dyker ner i vagnen och lyfter upp din djupt sovande, nyfödda bebis?
    Kramis

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s